Úti patika

Végre megérkezett a várva várt nyár, amely sok család életében a hazai vagy külföldi tájakra tett utazást is jelenti. Amikor azonban felkerekedik az egész család, nagyon fontos, hogy a nélkülözhetetlen gyógyszerekből álló csomag is bekerüljön a fürdőruha mellé.

Végre itt a nyár! Hurrá, nyaralunk! A szabadság és nyaralás boldogságát azonban a kis apró kellemetlenségek – gyermekek hőemelkedése vagy gyomorpanaszok – könnyen elronthatják. Egyre gyakrabban utazunk külföldre vagy pihenünk mondjuk egy vadregényes helyre. Az elővigyázatosság soha sem árt, ezért egy kis úti patikát is magunkkal vihetünk. Nyilván, nem kell egy teljes gyógyszertárat magunkkal vinni. Ha például külföldre, fejlett nyugati  országba utazunk, akkor a nemzetközi gyógyszercégek jóvoltából a nálunk vény nélkül kapható gyógyszereket ott is megvásárolhatóak.

Ha viszont egy egzotikusabb országba mennénk, akkor egy fájdalom- és lázcsillapítót, hányinger, és gyomorrontás, megfázás elleni gyógyszert, esetleg hashajtót is becsomagolhatunk. Az idegen kultúra idegen konyhát is jelent – a gyomor panaszait pedig nem árt minél hamarabb kezelni. És főleg olyan gyógyszerekkel, amit szervezetünk már ismer, vagyis gondosan válogassuk meg az utazáshoz összekészített egészségügyi csomag tartalmát.

Külföldi utazás előtt  elengedhetetlen még egy kedvező díjú és jó kondíciókkal rendelkező utasbiztosítás megkötése, amelyre személyre szabottan online az utazás előtt pár órával is megköthető. Érdemes figyelni rá, hogy lehetőség szerint olyan utasbiztosítást válasszunk, amely minden tevékenységünkre fedezetet nyújt, például ha búvárkodni szeretnénk akkor ezt a sporttevékenységünket is fedezze. Az utasbiztosítás megkötése családi csomagban kedvezőbb, azonban figyelnünk kell rá, hogy egy külföldön szerzett megbetegedés kapcsán a gyógyszerszámlát azonnal nem téríti meg, azt a kiváltás esetén meg kell őrizni és itthon rendezi a biztosító. Az utasbiztosítások általában baleset, betegség és poggyász károkra nyújtanak fedezetet, de akár az elveszett okmányaink pótlására is nyújthatnak kártérítést.

A folyóparti vagy hegyvidéki sátor táborozásra jobban fel kell készülni, Ilyenkor két-három család is összetársul, ezért érdemes az úti patikát is szétosztani. Gyermekeink sokat ugrálnak, rohangálnak, ezért a gyógyszereken kívül kötszert, sebtisztítót érdemes betenni. Arról sem szabad elfeledkezni, hogy minden autó alapfelszereléséhez tartozik az elsősegélynyújtó doboz: ha mostanáig nélküle furikáztunk ez egy kiváló kifogás megvásárlására.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*